Gratis verzending vanaf €49!

Over Astrid

Wijze lessen

Mijn liefde voor kruiden begon ruim 20 jaar geleden in de groente- en kruidentuin van Doreen, een kranige boerenvrouw van begin 80.

Ik woonde op dat moment in Australië en Doreen was mijn buurvrouw. Ze was niet zo goed ter been dus hielp ik haar regelmatig met de zwaardere klusjes op en rond huis.

Er stond een nogal gemeen uitziende, stekelige plant in haar tuin en ik vroeg haar of het onkruid was en of het eruit moest.

Doreen rechtte haar rug, keek me nogal doordringend aan en zei; ‘Girl, you really don’t know anything about herbs, now do you? This cheeky rascal will help you cleanse your liver and I like it in my salad.’

Ik voelde hoe het schaamrood naar mijn kaken steeg en moest inderdaad bekennen dat ik er vrij weinig van af wist. En dat terwijl mijn moeder nota bene een eigen groentetuin had. 

Doreen vond het duidelijk een gebrek in mijn opvoeding en in de daarop volgende maanden leerde ze me over planten en kruiden zoals zij dat van haar moeder geleerd had. Kennis die al generaties binnen haar familie was doorgegeven.

Kruiden vertellen verhalen

Ze leerde me welke kruiden ze voor welke kwalen gebruikte. Soms was dat recht door zee, zoals munt tegen hoofdpijn en hop om te slapen. Soms voor mij een stuk ongrijpbaarder, zoals aardbeiblad om je vrolijk te maken en brandnetel om je leven pit te geven. 

Ze leerde me dat elk kruid een verhaal vertelt. Door uiterlijke kenmerken, groeiplaats en gewoontes. Dat elke plant zijn eigen karakter heeft en daarmee weer past bij een bepaald type mens, een situatie of een seizoen. En dat, wanneer je goed oplet, de plantenwereld je altijd zal vertellen wat je op dat moment in je leven nodig hebt.

Voor elk probleem in het leven had Doreen een geschikte kruidenremedie. Of liever gezegd, een geschikte kruidenthee. Want, zoal ze altijd zei ‘You can fix the world with the right cup of tea’.

Verbinden met de natuur

Na drie jaar keerde ik terug naar Nederland en had ik het kruidenvirus flink te pakken. Ik volgde mijn eerste kruidencursus en een opleiding tot herborist zou snel volgen.

Inmiddels zijn kruiden een onlosmakelijk deel van mijn leven. Tijdens lange wandelingen luister ik naar hun verhalen. Geniet ik van hun betoverende smaken en maak ik op ambachtelijke wijze krachtige kruidentheeën die balans brengen. Helemaal puur natuur, zonder toevoegingen en met veel liefde.

Doreen is overleden, maar tot op de dag van vandaag ben ik haar nog intens dankbaar dat ze me heeft laten kennismaken met de kracht van kruidenthee. Het heeft me niet alleen veel over kruiden geleerd maar ook over mezelf. En dankzij haar holistische manier van kijken naar kruiden voel ik me intens verbonden met de natuur, ook al woon ik nu in een rijtjeshuis in Nederland.

Balans in lichaam en geest

Dit wil ik op mijn beurt weer doorgeven aan jou. 

Door je te leren over de kracht van kruiden, je te laten ontdekken wat ze met je doen en je te laten genieten van hun magische smaken. Ik wil het gebruik van kruiden laagdrempelig en tastbaar maken en weer toevoegen aan het dagelijks leven. 

Ik kan me geen betere manier bedenken om dit te doen dan met kruidenthee. Een van de veiligste en lekkerste manieren om de wondere wereld van kruiden te ontdekken.

Want kruiden zijn werkelijk wonderlijk. Ze brengen balans in lichaam en geest en, als je luistert naar hun verhalen, leren ze je meer over jezelf dan jaren therapie kan doen ;). 

Ga je met me mee op ontdekkingsreis?

Liefs Astrid

Ontdek jouw favoriete Kruidenthee

Gemengde Kruidenthee

Gemengde Kruidenthee

Kruidenhuisjes

Kruidenhuisjes

Losse Theekruiden

Losse Theekruiden