Over Astrid

Over Astrid

Wijze lessen

Bijna 30 jaar geleden verdiepte ik me voor het eerst in magie en hekserij. Het was alsof ik thuiskwam.

Een paar jaar later volgde mijn kennismaking met de kracht van kruiden. Ik had het genoegen dit te mogen leren van een echte kruidenvrouw, Doreen, een kranige boerenvrouw van begin 80.

Ik woonde op dat moment in Australië en Doreen was mijn buurvrouw. Ze was niet zo goed ter been dus hielp ik haar regelmatig met de zwaardere klusjes op en rond huis.

Er stond een nogal gemeen uitziende, stekelige plant in haar tuin en ik vroeg haar of het onkruid was en eruit moest.

Doreen rechtte haar rug, keek me nogal doordringend aan en zei; ‘Girl, you really don’t know anything about herbs, now do you? This cheeky rascal will help you cleanse your liver and I like it in my salad, so let it be!’

Verbinden met de natuur

Ik voelde hoe het schaamrood naar mijn kaken steeg en moest inderdaad bekennen dat ik er vrij weinig van af wist.

Doreen vond het duidelijk een gebrek in mijn opvoeding en in de daarop volgende maanden leerde ze me over planten en kruiden zoals zij dat van haar moeder had geleerd. Kennis die al generaties binnen haar familie was doorgegeven.

Kennis die verder ging dan de inhoudsstoffen van een kruid en de afgeleide werking. Maar ook over het verbinden met de spirit van een plant, zijn karakter leren kennen en naar zijn verhalen luisteren.

En hoe aards Doreen ook was, het was voor haar de normaalste zaak van de wereld om kruiden in te zetten voor zaken als hoofdpijn of slapeloosheid. Maar ook om je te helpen een beslissing te nemen, de liefde te vinden of geluk aan te trekken.

Kruiden en Magie

Eenmaal terug in Nederland had ik het kruidenvirus goed te pakken en al snel volgde ik mijn eerste herboristen opleiding. Wat miste ik de diepgang! Het was zo klinisch en ik kwam erachter dat veel herboristen ronduit een afkeer hebben van het spirituele gebruik van kruiden.

In de loop van de jaren volgde ik nog vele opleidingen en cursussen. Over kruiden en over magie, meestal afzonderlijk. Mijn pad heeft me op vele plekken gebracht, ik heb intens geleefd, ontdekt en vooral geleerd. Altijd op zoek naar het hoe en waarom en altijd met twee benen stevig op de grond.

Doreen is inmiddels overleden, maar tot op de dag van vandaag ben ik haar nog intens dankbaar dat ze me heeft laten kennismaken met de kracht van kruiden. En dat ze kruiden en magie voor mij samenbracht, net als de kruidenvrouwtjes van vroeger.

Balans in lichaam en geest

Dit wil ik op mijn beurt weer doorgeven aan jou.

Door je te leren over de Kracht van Kruiden in de breedste zin van het woord. Van geneeskracht tot magie.

Ik wil je laten ervaren wat kruiden met je doen en je laten genieten van hun magische smaken. Ik wil het gebruik van kruiden, in al haar prachtige facetten, laagdrempelig en tastbaar maken en terugbrengen in het dagelijks leven.

Want kruiden zijn werkelijk wonderlijk. Ze brengen balans in lichaam en geest en, als je luistert naar hun verhalen, leren ze je meer over jezelf dan jaren therapie kan doen ;).

Ga je met me mee op ontdekkingsreis?

Liefs Astrid

Boek 128 Kruidenthee Recepten

In dit boekje vind je maar liefst 128 Kruidenthee Recepten om de wondere wereld van Kruidenthee te verkennen en je eigen thee te mengen.

Volop inspiratie waarbij je kunt ontdekken welke kruiden bij je passen en wat kruidenthee voor je kan betekenen.

Maar pas op! Voor je het weet heb je het kruidenvirus te pakken en wil je niets anders meer drinken dan zelf gemengde kruidenthee.

Bestel vandaag nog voor maar 14,95

Of klik hier voor meer informatie