Kruiden Plukken en Drogen

De lente en zomer zijn drukke seizoenen voor de Kruidenvrouw. Er wordt volop geplukt, gedroogd, middeltjes gemaakt en voorraden aangevuld. Maar de Jaaropleiding Kruidenvrouw start in september en niet in de lente. Daar heb ik bewust voor gekozen, omdat ik je eerst weer wil leren verbinden met Moeder Aarde.

En hoe heerlijk de lente en zomer ook zijn om vol verrukking in de natuur rond te lopen, wanneer je superdruk bent met het plukken en verwerken van je kruiden, schiet leren verbinden er nog wel eens bij in.

Daarom starten we in september. Dan gaan we eerst nog even volop buiten ronddartelen, kruiden zoeken en middeltjes maken.

Maar al snel komt er genoeg rust in de natuur om naar binnen te kunnen keren en verbinding te maken. Zodat je volgend voorjaar als een volwaardige kruidenvrouw kunt gaan oogsten en middeltjes te maken. Met aandacht, intentie, en in verbinding met Moeder Aarde.

Maar ik snap best dat je de oogst van dit jaar niet zomaar aan je voorbij wilt laten gaan. Zeker niet als je al ervaring hebt met wildplukken of wanneer je zelf een tuin vol kruiden hebt.

Daarom vind je in het bestandje hieronder tips voor het plukken en drogen van je kruiden. En ook een overzichtje van gebruikte delen per kruid.

Dat betekent niet dat je dit ook moet gaan doen deze zomer. In de basis werken we tijdens de jaaropleiding met gedroogde kruiden die je kunt kopen in de webwinkel. Dus heb je geen zin, tijd, energie of nog geen enkele ervaring met het zelf plukken van kruiden, dan doe je het niet!

Bestand Kruiden plukken en drogen

Het bestandje hieronder opent in een nieuw tabblad. Je kunt het van daaruit opslaan op je computer of afdrukken.

Wordt het bestandje niet geopend? Dan wordt de pop-up geblokkeerd door je browser. Geef dan toestemming om deze te openen.

Kruiden plukken en drogen