Jaaropleiding Kruidenvrouw

Terug naar de Bron

In de jaaropleiding Kruidenvrouw leer je lichaam en geest in balans te brengen en te houden met de Kracht van Kruiden.

En ga je je tot in de puntjes van je tenen verbinden met de magie en oerkracht van Moeder Aarde.

Jaaropleiding Kruidenvrouw

Dit is een opleiding waarin gezond verstand, kennis, magie en een intense liefde voor de natuur samenkomen.

52 Kruiden

Je leert 52 kruiden door en door kennen. De geneeskracht, de gebruikte delen, de energie, het karakter van het kruid en natuurlijk zijn boodschap.

150 Recepten

Je krijgt ruim 150 recepten om je thuisapotheek mee te vullen. Van zalfjes, tincturen en siropen tot droomkussentjes, wierook, aurasprays en krachtvoorwerpen.

52 Lessen

Je krijgt 52 lessen om je talenten als kruidenvrouw te ontwikkelen. Van gezond verstand tot magie. Van het verbinden met de spirits tot echt leren luisteren. Van spiegelen tot helen. En nog zoveel meer.

1 Kruidenorakel

En dit alles komt samen in één jaaropdracht. Het maken van je eigen krachtige kruidenorakel waar je de rest van je leven mee kunt werken voor inzicht en heling.

Hoe gaaf is dat! 🤩

Nieuwsgierig geworden? Kijk het filmpje hieronder dan vertel ik je er alles over!

Voorinschrijving

Vanaf juni 2023 kun je je inschrijven voor de Jaaropleiding Kruidenvrouw 2023. Wil je als eerste weten wanneer de inschrijving geopend is?

Schrijf je dan in voor de voorinschrijving. Je zit nergens aan vast, maar krijgt wel als eerste bericht want vol = vol.

Praktische informatie in het kort

 • De jaaropleiding is een online opleiding met de extra mogelijkheid om 4 praktijkdagen te volgen (deze zijn optioneel).
 • De praktijkdagen zijn in Oudkarspel, net boven Alkmaar.
 • De online opleiding kost 397 euro incl. BTW. Wil je daarbij ook de 4 praktijkdagen volgen dan is het 597 euro incl. BTW.
 • Betalen in maandelijkse termijnen is mogelijk.
 • Na inschrijving ontvang je een welkomstmail met praktische informatie.
 • Op 4 juni gaat de inschrijving voor het cursusjaar 2023/2023 open.
 • De opleiding start op vrijdag 1 september 2023. Op donderdag 24 augustus 2023 ontvang je de inloggevens voor de online-leeromgeving.
 • Elke week staan er minimaal drie nieuwe lessen voor je klaar. De lessen bestaan uit filmpjes en tekstlessen welke je kunt uitprinten.
 • Je kunt de lessen bekijken wanneer en hoe vaak je wilt. Je kunt zo lang doen over de opleiding als je wilt.
 • Ook na afloop van de opleiding blijf je toegang houden tot de online leeromgeving en de groep.
 • Er is een online groep (binnen de online leeromgeving) waar je al je vragen kunt stellen, kunt kletsen en recepten en ervaring kunt delen.
 • De studiebelasting is minimaal 2 uur per week. Wil je het meeste halen uit de opleiding reken dan op 4 tot 5 uur per week.
 • Wil je na afloop van de opleiding een certificaat ontvangen? Dan is de jaaropdracht (het maken van je eigen kruidenorakel) verplicht. 
 • De opleiding is niet alleen voor vrouwen maar voor iedereen die zich een 'kruidenvrouwtje' voelt of zou willen zijn 😉

Over de Praktijkdagen

De vier praktijkdagen zijn verdiepingsdagen waarop we praktisch aan de slag gaan de leerstof uit de jaaropleiding.

Je doet voorouderwerk. Gaat creëren met intentie waarbij je met en zonder intentie een zalf maakt. Je leert en ervaart hoe het is om te werken met energie en maakt een krachtvoorwerp. Je leert de fijne kneepjes van orakelen en maakt een kruidenamulet.

Je kunt hier alles lezen over de inhoud van de praktijkdagen.

Tijdens de praktijkdag werken we in kleine groepen van zo’n 12 tot 14 personen. Om iedereen de kans te geven een geschikte datum te prikken is er op bijna elke zaterdag van het jaar een praktijkdag gepland.

De praktijkdagen zijn op zaterdagen van 10.00 tot ongeveer 16.00. Ik zorg voor thee, koffie en wat lekkers, maar neem zelf je lunch mee.

Na inschrijving ontvang je direct de data voor de praktijkdagen en krijg je instructies hoe je deze kunt reserveren.

De praktijkdagen zijn in Alkmaar en optioneel. Je kunt de opleiding ook zonder praktijkdagen volgen.

Kruidenvrouw in hart en nieren

Meer dan 25 jaar geleden verdiepte ik me voor het eerst in magie en hekserij. Het was alsof ik thuiskwam.

Een paar jaar later volgde mijn kennismaking met de kracht van kruiden. Ik had het genoegen dit te mogen leren van een echte kruidenvrouw. Ze was zo aards als het maar zijn kan, maar toch vol magie en verbinding.

Sindsdien heeft mijn pad me op vele plekken gebracht, heb ik intens geleefd, ontdekt en vooral geleerd. Van praktische vaardigheden tot krachtige magie. Altijd op zoek naar het hoe en waarom en altijd met twee benen stevig op de grond.

Ik heb al vele workshops en cursussen gegeven, maar nu is de tijd er rijp voor dat alles mag samenkomen in één prachtige jaaropleiding tot Kruidenvrouw.

Een opleiding waarin je niet alleen het ‘hoe’ leert, maar ook het ‘waarom’. Want alleen dan kun je de stof je echt eigen maken en het gebruik van kruiden én magie verweven in je dagelijks leven.

Ga je met me mee op ontdekkingsreis?

Liefs Astrid 🌿

Voorinschrijving

Vanaf juni 2023 kun je je inschrijven voor de Jaaropleiding Kruidenvrouw 2023. Wil je als eerste weten wanneer de inschrijving geopend is?

Schrijf je dan in voor de voorinschrijving. Je zit nergens aan vast, maar krijgt wel als eerste bericht want vol = vol.