Inhoud van de Praktijkdagen

Praktijkdag 1 - Voorouderwerk

Deze dag staat in het teken van ‘In je kracht gaan staan als Kruidenvrouw’ en wat je hier voor nodig hebt. Daarvoor gaan we een stuk voorouderwerk doen. Welke talenten, eigenschappen, kennis en ervaring is al aanwezig in je voorouderlijn en hoe kun je deze benutten? We gaan ook kijken welke patroneren er doorbroken mogen/moeten worden voor je volledig in je kracht kunt gaan staan.

We doen een geleide meditatie/trancereis. Je maakt een offer voor de voorouders. Je mengt een kruidenthee met mijn theeorakel die je gaat helpen om in je kracht te gaan staan en tot slot doen we met elkaar een mooi ritueel.

Praktijkdag 2 - Creëren met Intentie

In de jaaropleiding leer je de theorie over werken met intentie. Tijdens deze praktijkdag gaan we het doen. Je leert en ervaart hoe je jouw kracht optimaal in kunt zetten zodat de middeltjes die je als kruidenvrouw gaat maken minstens twee keer zo krachtig worden.

We doen een geleide meditatie/trancereis. We gaan zalf maken, met en zonder intentie, zodat je het verschil kunt ervaren. Ik ga je helpen om op de juiste manier je intentie te bepalen en te verwerken in je middeltjes, want in de praktijk is dat nog best lastig. 

Praktijkdag 3 - Werken met Energie

Tijdens deze dag gaan we werken met energie. Dit is iets wat iedereen kan leren, of je er nu een aangeboren talent voor hebt of niet. Met praktische oefeningen leer je om jezelf op de juiste manier te gronden, af te schermen, om energie te bundelen en de energie te ‘zetten’. Ook leer je een ander afschermen, gronden en helen.

We doen een geleide meditatie/trancereis. Gaan in tweetallen aan de slag om te leren werken met energie en te ervaren hoe dit voelt. Ook maak je een krachtvoorwerp voor een ander waarbij het creëren met intentie en het werken met energie samenkomt. We sluiten de dag af met een klein, maar krachtig, ritueel.

Praktijkdag 4 - Leren Orakelen

De rode draad in de jaaropleiding is het maken van je eigen Kruidenorakel. De kans is groot dat je al eens gewerkt hebt met een orakel, maar tijdens deze praktijkdag leer ik je de kneepjes van het vak. Want vergis je niet, een orakel kan een ontzettend krachtige tool zijn. Niet alleen voor inzicht, maar ook voor heling.

Ook vandaag begint de dag met een geleide meditatie/trancereis. Daarna gaan we in tweetallen orakelen. Met praktische opdrachten leer en ervaar je hoe het is om je af te stemmen op een ander, om te luisteren (echt luisteren!) en te spiegelen. Ook maak je een kruidenamulet of thee voor een ander en sluiten we de dag weer af met een ritueel.

Doen en ervaren

Zoals je ziet, de praktijkdagen zitten dus echt barstensvol praktijk. Ik kan je veel leren online, maar sommige dingen moet je gewoon een keer gedaan hebben en ervaren. Vaak valt het kwartje dan pas echt en vergeet je het nooit meer.

En tot slot zijn de praktijkdagen natuurlijk super gezellig!

Het is de perfecte gelegenheid om samen te komen met gelijkgestemde, mij en je medestudenten in het ‘echt’ te ontmoeten en om me het hemd van het lijf te vragen. 😊