Kruidenthee voor

Verkoeling

Zinderende Zomer

Lome zomerdagen en zwoele nachten vol avontuur. De zomer zindert!

Niet alleen van de warmte, maar ook van mogelijkheden. De zomer is geen tijd om te wikken en wegen, maar om er vol voor te gaan. Laat de passie maar oplaaien, trek je stouten schoenen aan, doe iets ondeugends of ga op avontuur.

En vind je het lastig om de remmen los te gooien? Dan helpt een glas Zinderende Zomer ijsthee je graag een handje. Heerlijk verkoelend, maar wel met genoeg pit om je te helpen uitbundig en vanuit je hart te leven deze zomer.

De Kruiden

Hibiscus

Inheems is de Hibiscus niet, maar toch kunnen we haar niet over het hoofd zien in Kruidenthee. Ze zit barstensvol antioxidanten, verlaagt de bloeddruk, het (LDL) cholesterol en de bloedsuikerspiegel, werkt ontstekingsremmend en ondersteund de lever. Een echte powerhouse dus!

Met haar prachtige bloemen is de Hibiscus een uitbundig kruid die jou graag helpt om vanuit je hart te leven. Ze laat je weten dat je het ‘ja maar’ stemmetje soms gewoon de mond moet snoeren zodat je er vol enthousiasme voor kan gaan.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is als een zonnige lentemorgen wanneer de dauwdruppeltjes glinsteren, de geur van vers gras je adem beneemt en een fris briesje je wangen kust. Ze kalmeert de zenuwen, maakt vrolijk en blij en geeft levenskracht.

Kattenkruid

Kattenkruid is een ondeugend kruid die je uitnodigt om de boel de boel te laten en plezier te maken. Ze doet wonderen tegen stress en helpt je om sleur en sores van je af te laten glijden. Ze heeft een verrassend lekkere smaak die ergens tussen munt en citroen inzit.

Frambozenblad

De Framboos is een beschermend kruid, vooral voor zwangere vrouwen. Maar ook voor iedereen die wel wat extra pit kan gebruiken staat ze klaar. Ze heeft een volle moutige smaak die een mooie pittige basis geeft aan deze thee.

Rozemarijn

Rozemarijn vraagt je hoeveel ‘stofnesten’ er in je hoofd zitten? Gedachten en herinneringen die er niet (meer) toe doen? Tijd om af te sluiten wat geweest is zodat je vol energie en focus vooruit kunt.

Gember

Gember laat het bloed sneller stromen en de passie oplaaien. Gember laat je weten dat je alle kracht en enthousiasme in huis hebt om het leven te leiden zoals jij dat wilt. Laat je niet tegenhouden door belemmerende overtuigingen, ga ervoor!

Recept Kruidenthee voor Verkoeling

Meng de volgende kruiden:

Dit recept is goed voor ongeveer 18 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

Gebruik

  • Gebruik 1,5 el kruiden per liter water
  • Stop de kruiden in een ruim filter (b.v een papieren filterzakje)
  • Kook het water en laat het een paar minuten afkoelen. Kruiden zijn namelijk niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop.
  • Voeg het filter met de kruiden toe aan het water.
  • Laat de thee een half uur trekken.
  • Verwijder het filter met de kruiden en breng de thee op smaak met honing. 
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur, zet in de koelkast en laat koud worden.
  • Extra Tip; Heerlijk met een scheutje citroen- of limoensap of met een scheutje wodka of rum! 

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen. Er zijn mogelijke interacties met medicatie die bloedverdunnend werkt. Niet teveel van drinken bij een lage bloedruk (hibiscus werkt bloeddrukverlagend).

Kruidige groet,
Astrid 🌿🌸🌼

Boek 128 Kruidenthee Recepten

In dit boekje vind je maar liefst 128 Kruidenthee Recepten om de wondere wereld van Kruidenthee te verkennen en je eigen thee te mengen.

Volop inspiratie waarbij je kunt ontdekken welke kruiden bij je passen en wat kruidenthee voor je kan betekenen.

Maar pas op! Voor je het weet heb je het kruidenvirus te pakken en wil je niets anders meer drinken dan zelf gemengde kruidenthee.

Bestel vandaag nog voor maar 14,95

Of klik hier voor meer informatie

Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is.

Een aanzienlijk gedeelte van de informatie uit dit artikel is afkomstig uit het Groot Handboek Geneeskrachtige Planten van dr. Geert Verhelst. Zie de pagina bronnen en verwijzingen voor een compleet overzicht van de door mij geraadpleegde boeken en/of websites.

* Let op! Onder het kopje 'contra indicaties' benoem ik de meest relevante contra-indicaties. Dit lijstje is NIET compleet.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.